oro-rosso_750x1200.jpg

Ricotta & Spenat ravoili med krämig parmesansås och zucchini

  • 10
  • Lätt

Ricotta & Spenat ravoili med krämig parmesansås och zucchini

  • 10
  • Lätt
Ricotta & Spenat ravoili med krämig parmesansås och zucchini
oro-rosso_1920x800.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat
  • 200 dl vispgrädde
  • 50 g riven Parmigiano Reggiano
  • 1 medelstor zucchini, hackad i små tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk färsk timjan (eller 0,5 tsk torkad)
  • Salt och nymalen peppar efter smak

BEREDNING

Förbered såsen:
Låt grädden värmas upp men inte koka, och rör sedan i den rivna parmesanosten.
Fortsätt röra tills osten är helt smält och såsen är slät. Låt puttra på spisen några minuter. 
Värm lite olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme.                    Foto 0876
Tillsätt den hackade vitlöken och schalottenlöken, och fräs tills de är mjuka och doftande, cirka 2–3 minuter. Lägg till den hackade zucchinin och färsk timjan. Stek zucchinin tills den är gyllene och mjuk, cirka 7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kombinera med någon av dina Rana favoritravioli. (Ricotta & spenat, 4 ostar, Tomat & Mozzarella, Gorgonzola, Kallrökt lax, Brasato ). 
Koka Rana ravioli enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp sås på botten av tallriken, därefter raviolin och toppa med timjan & zucchiniblandning.  Varsågod!

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat
  • 200 dl vispgrädde
  • 50 g riven Parmigiano Reggiano
  • 1 medelstor zucchini, hackad i små tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk färsk timjan (eller 0,5 tsk torkad)
  • - Salt och nymalen peppar efter smak

BEREDNING

Förbered såsen:
Låt grädden värmas upp men inte koka, och rör sedan i den rivna parmesanosten.
Fortsätt röra tills osten är helt smält och såsen är slät. Låt puttra på spisen några minuter. 
Värm lite olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme.                    Foto 0876
Tillsätt den hackade vitlöken och schalottenlöken, och fräs tills de är mjuka och doftande, cirka 2–3 minuter. Lägg till den hackade zucchinin och färsk timjan. Stek zucchinin tills den är gyllene och mjuk, cirka 7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kombinera med någon av dina Rana favoritravioli. (Ricotta & spenat, 4 ostar, Tomat & Mozzarella, Gorgonzola, Kallrökt lax, Brasato ). 
Koka Rana ravioli enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp sås på botten av tallriken, därefter raviolin och toppa med timjan & zucchiniblandning.  Varsågod!