Rana-M-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_6640-750x1200.jpg

Ricotta & Spenat ravioli med citron-chili-mandelsmör

  • 10
  • Medelsvårt

Ricotta & Spenat ravioli med citron-chili-mandelsmör

  • 10
  • Medelsvårt
Ricotta & Spenat ravioli med citron-chili-mandelsmör
Rana-D-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_6640-1920x800.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat
  • 50 g smör
  • 1 ekologisk citron (zest och saft)
  • 1 röd chilipeppar (finhackad)
  • 2 msk mandel (hackad, eller mandelspån)
  • Salt och peppar
  • Persilja som garnering

BEREDNING

Zesta citronen. Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt citronsaft och den finhackade chilipepparn. Låt sjuda i några minuter tills smöret är väldoftande, addera sedan citronzest. Hacka mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är gyllenbruna och doftande.  Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll över pastan i stekpannan  med smöret och blanda försiktigt så att alla pastakuddar täcks av citronsmöret. Strö de rostade mandlarna över pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
Garnera med färsk persilja om du gillar det. 
Varsågod! 

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat
  • 50 g smör
  • 1 ekologisk citron (zest och saft)
  • 1 röd chilipeppar (finhackad)
  • 2 msk mandel (hackad, eller mandelspån)
  • - Salt och peppar
  • - Persilja som garnering

BEREDNING

Zesta citronen. Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt citronsaft och den finhackade chilipepparn. Låt sjuda i några minuter tills smöret är väldoftande, addera sedan citronzest. Hacka mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är gyllenbruna och doftande.  Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll över pastan i stekpannan  med smöret och blanda försiktigt så att alla pastakuddar täcks av citronsmöret. Strö de rostade mandlarna över pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
Garnera med färsk persilja om du gillar det. 
Varsågod!