Rana-M-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_6764-750x1200.jpg

Rana Tortelloni med kyckling, färsk spenat och gräddsås

  • 40
  • Lätt

Rana Tortelloni med kyckling, färsk spenat och gräddsås

  • 40
  • Lätt
Rana Tortelloni med kyckling, färsk spenat och gräddsås
Rana-D-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_6764-1920x800.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat eller Tortelloni Funghi
  • 1 kycklingbröst
  • 50 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • 1 basilikakvist
  • 1,5 grädde
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 msk smör

BEREDNING

Blanda den pressade vitlöken, mjölken, basilikakvisten, peppar och en skvätt olivolja i en bunke. Lägg kycklingbröstet i en plastpåse och häll över marinaden. Förslut påsen och låt marinera i minst en halvtimme i kylskåpet. 
Ta ut kycklingbröstet ur marinaden och torka av det lätt. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme och stek kycklingbröstet i cirka 20 minuter, vänd det då och då. Tillsätt salt och peppar efter smak och en matsked smör mot slutet av stektiden. Stek tills kycklingen är genomstekt och gyllenbrun. 
Slå in det stekta kycklingbröstet i aluminiumfolie och låt vila. Koka ravioli enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skiva kycklingbröstet i tunna skivor. I en stor kastrull, värm grädden på medelhög värme tills den börjar sjuda. Tillsätt den kokta raviolin och rör om försiktigt tills allt är täckt av gräddsåsen. Servera på tallrikar tillsammans med kyckling spenatbladen. Garnera med en kvist basilika och nymalen svartpeppar.  Varsågod!

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Rana Ravioli Ricotta & Spenat eller Tortelloni Funghi
  • 1 kycklingbröst
  • 50 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • 1 basilikakvist
  • 1,5 grädde
  • - Olivolja
  • - Salt och peppar
  • 1 msk smör

BEREDNING

Blanda den pressade vitlöken, mjölken, basilikakvisten, peppar och en skvätt olivolja i en bunke. Lägg kycklingbröstet i en plastpåse och häll över marinaden. Förslut påsen och låt marinera i minst en halvtimme i kylskåpet. 
Ta ut kycklingbröstet ur marinaden och torka av det lätt. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme och stek kycklingbröstet i cirka 20 minuter, vänd det då och då. Tillsätt salt och peppar efter smak och en matsked smör mot slutet av stektiden. Stek tills kycklingen är genomstekt och gyllenbrun. 
Slå in det stekta kycklingbröstet i aluminiumfolie och låt vila. Koka ravioli enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skiva kycklingbröstet i tunna skivor. I en stor kastrull, värm grädden på medelhög värme tills den börjar sjuda. Tillsätt den kokta raviolin och rör om försiktigt tills allt är täckt av gräddsåsen. Servera på tallrikar tillsammans med kyckling spenatbladen. Garnera med en kvist basilika och nymalen svartpeppar.  Varsågod!