Rana-M-2024_04_11_FRENCH_FREESTYLE_CC_0501-750x1200.jpg

Pesto Genovese ravioli med sockerärtor och hemgjord tomatsås

  • 10
  • Lätt

Pesto Genovese ravioli med sockerärtor och hemgjord tomatsås

  • 10
  • Lätt
Pesto Genovese ravioli med sockerärtor och hemgjord tomatsås
Rana-D-2024_04_11_FRENCH_FREESTYLE_CC_0501-1920x800.jpg

INGREDIENSER

  • 2 dl färska sockerärtor, toppade och skurna i mindre bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 300 g krossade tomater (helst av god kvalitet)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar
  • Färsk basilika och /eller Parmigiano Reggiano till garnering

BEREDNING

Hetta upp olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och sautera tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i ytterligare 1 minut tills den är doftande. Tillsätt de krossade tomaterna, torkad oregano, salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter under lock, så att smakerna blandas väl. Rör ner de skurna sockerärtorna och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd försiktigt ner pastan i såsen. Servera genast, garnera med färsk basilika, några sockerärtor och eventuellt lite färskriven parmesan. 
Varsågod!

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 2 dl färska sockerärtor, toppade och skurna i mindre bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 300 g krossade tomater (helst av god kvalitet)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • - tsk torkad oregano
  • - Salt och svartpeppar
  • - Färsk basilika och /eller Parmigiano Reggiano till garnering

BEREDNING

Hetta upp olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och sautera tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i ytterligare 1 minut tills den är doftande. Tillsätt de krossade tomaterna, torkad oregano, salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter under lock, så att smakerna blandas väl. Rör ner de skurna sockerärtorna och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd försiktigt ner pastan i såsen. Servera genast, garnera med färsk basilika, några sockerärtor och eventuellt lite färskriven parmesan. 
Varsågod!