Pesto Genovese ravioli med sockerärtor och hemgjord tomatsås
INGREDIENSER
- 2 dl färska sockerärtor, toppade och skurna i mindre bitar
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 300 g krossade tomater (helst av god kvalitet)
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 msk olivolja
- tsk torkad oregano
- Salt och svartpeppar
- Färsk basilika och /eller Parmigiano Reggiano till garnering
BEREDNING
Hetta upp olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och sautera tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i ytterligare 1 minut tills den är doftande. Tillsätt de krossade tomaterna, torkad oregano, salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter under lock, så att smakerna blandas väl. Rör ner de skurna sockerärtorna och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd försiktigt ner pastan i såsen. Servera genast, garnera med färsk basilika, några sockerärtor och eventuellt lite färskriven parmesan.
Varsågod!
Varsågod!
INGREDIENSER
portioner
-
+
- 2 dl färska sockerärtor, toppade och skurna i mindre bitar
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 300 g krossade tomater (helst av god kvalitet)
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 msk olivolja
- - tsk torkad oregano
- - Salt och svartpeppar
- - Färsk basilika och /eller Parmigiano Reggiano till garnering
BEREDNING
Hetta upp olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och sautera tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i ytterligare 1 minut tills den är doftande. Tillsätt de krossade tomaterna, torkad oregano, salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter under lock, så att smakerna blandas väl. Rör ner de skurna sockerärtorna och låt det sjuda i ytterligare 2 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd försiktigt ner pastan i såsen. Servera genast, garnera med färsk basilika, några sockerärtor och eventuellt lite färskriven parmesan.
Varsågod!
Varsågod!