GNOCCHI MED SALSICCIA, FÄNKÅL, BABYSPENAT & CITRON
INGREDIENSER
- 1 förpackning Potatisgnocchi 500g RANA
- 240 g färsk salsiccia
- 2 msk Olivolja, Extra Virgin
- 1 schalottenlök
- 1 fänkål, tärnad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 2 tsk vinäger eller citronsaft
- 400 g tomatsås
- 2 tsk torkad oregano
- 100 g babyspenat för dekoration
- Parmigiano Reggiano och citronzest som dekoration
- Salt & peppar
BEREDNING
Skär upp salsiccian och ta bort skinnet. Värm upp oljan i en stor kastrull, tryck ut små bullar ur salsiccian och stek tillsammans med schalotten, fänkål och vitlök, stek tills den är gyllenbrun.
Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.
Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.
Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.
Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.
INGREDIENSER
portioner
-
+
- 1 förpackning Potatisgnocchi 500g RANA
- 240 g färsk salsiccia
- 2 msk Olivolja, Extra Virgin
- 1 schalottenlök
- 1 fänkål, tärnad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 2 tsk vinäger eller citronsaft
- 400 g tomatsås
- 2 tsk torkad oregano
- 100 g babyspenat för dekoration
- - Parmigiano Reggiano och citronzest som dekoration
- - Salt & peppar
BEREDNING
Skär upp salsiccian och ta bort skinnet. Värm upp oljan i en stor kastrull, tryck ut små bullar ur salsiccian och stek tillsammans med schalotten, fänkål och vitlök, stek tills den är gyllenbrun.
Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.
Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.
Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.
Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.