Fettuccini ALFREDO med knaperstekt kyckling
INGREDIENSER
- 2 förpackningar Fettuccini Giovanni Rana
- 300 g riven Parmigiano Reggiano parmesanost
- 200 g smör
- 2 kycklingbröst utan ben eller skinn
- 1 msk hackad persilja
- salt och peppar efter behov
BEREDNING
Värm en teflonpanna och tillsätt en nypa salt. När pannan är varm, sänk värmen och tillsätt kycklingen, täck med lock. Vänd på kycklingen efter 8 minuter, täck återigen med lock och stek i ytterligare 8 minuter.
Lyft upp kycklingbrösten ur pannan, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila i 5-6 minuter.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen. När de är färdigkokta flytta över dem i en glasskål, använd en kockpincett och undvik att hälla av allt kokvatten. Behåll ett glas kokvatten.
Ställ skålen åt sidan i några minuter, smält smöret i en stekpanna och tillsätt strimlad kyckling, knaperstek på medelhög-hög värme i 3-4 minuter tills den blir gyllenbrun.
Ta fram skålen med Fettuccini och tillsätt hälften av smöret och hälften av Parmigiano Reggiano parmesanost. Börja att blanda och upprepa tills både smöret och Parmigiano Reggiano parmesanen är slut (för att göra såsen krämig använd mer kokvatten vid behov).
Servera Fettuccini med en klick smör och blanda med den knaperstekta kycklingen, hackad persilja, malen svartpeppar och riven Parmigiano Reggiano parmesan efter smak.
Lyft upp kycklingbrösten ur pannan, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila i 5-6 minuter.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen. När de är färdigkokta flytta över dem i en glasskål, använd en kockpincett och undvik att hälla av allt kokvatten. Behåll ett glas kokvatten.
Ställ skålen åt sidan i några minuter, smält smöret i en stekpanna och tillsätt strimlad kyckling, knaperstek på medelhög-hög värme i 3-4 minuter tills den blir gyllenbrun.
Ta fram skålen med Fettuccini och tillsätt hälften av smöret och hälften av Parmigiano Reggiano parmesanost. Börja att blanda och upprepa tills både smöret och Parmigiano Reggiano parmesanen är slut (för att göra såsen krämig använd mer kokvatten vid behov).
Servera Fettuccini med en klick smör och blanda med den knaperstekta kycklingen, hackad persilja, malen svartpeppar och riven Parmigiano Reggiano parmesan efter smak.
INGREDIENSER
portioner
-
+
- 2 förpackningar Fettuccini Giovanni Rana
- 300 g riven Parmigiano Reggiano parmesanost
- 200 g smör
- 2 kycklingbröst utan ben eller skinn
- 1 msk hackad persilja
- - salt och peppar efter behov
BEREDNING
Värm en teflonpanna och tillsätt en nypa salt. När pannan är varm, sänk värmen och tillsätt kycklingen, täck med lock. Vänd på kycklingen efter 8 minuter, täck återigen med lock och stek i ytterligare 8 minuter.
Lyft upp kycklingbrösten ur pannan, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila i 5-6 minuter.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen. När de är färdigkokta flytta över dem i en glasskål, använd en kockpincett och undvik att hälla av allt kokvatten. Behåll ett glas kokvatten.
Ställ skålen åt sidan i några minuter, smält smöret i en stekpanna och tillsätt strimlad kyckling, knaperstek på medelhög-hög värme i 3-4 minuter tills den blir gyllenbrun.
Ta fram skålen med Fettuccini och tillsätt hälften av smöret och hälften av Parmigiano Reggiano parmesanost. Börja att blanda och upprepa tills både smöret och Parmigiano Reggiano parmesanen är slut (för att göra såsen krämig använd mer kokvatten vid behov).
Servera Fettuccini med en klick smör och blanda med den knaperstekta kycklingen, hackad persilja, malen svartpeppar och riven Parmigiano Reggiano parmesan efter smak.
Lyft upp kycklingbrösten ur pannan, linda in dem i aluminiumfolie och låt vila i 5-6 minuter.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen. När de är färdigkokta flytta över dem i en glasskål, använd en kockpincett och undvik att hälla av allt kokvatten. Behåll ett glas kokvatten.
Ställ skålen åt sidan i några minuter, smält smöret i en stekpanna och tillsätt strimlad kyckling, knaperstek på medelhög-hög värme i 3-4 minuter tills den blir gyllenbrun.
Ta fram skålen med Fettuccini och tillsätt hälften av smöret och hälften av Parmigiano Reggiano parmesanost. Börja att blanda och upprepa tills både smöret och Parmigiano Reggiano parmesanen är slut (för att göra såsen krämig använd mer kokvatten vid behov).
Servera Fettuccini med en klick smör och blanda med den knaperstekta kycklingen, hackad persilja, malen svartpeppar och riven Parmigiano Reggiano parmesan efter smak.