Rana-M-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_7125-750x1200.jpg

Brasatofylld ravioli med rödvinssås och gröna ärtor

  • 10
  • Lätt

Brasatofylld ravioli med rödvinssås och gröna ärtor

  • 10
  • Lätt
Brasatofylld ravioli med rödvinssås och gröna ärtor
Rana-D-2024_04_11_GERMAN_FREESTYLE_CC_7125-1920x800.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Rana Ravioli Brasato
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl köttbuljong eller två msk fond
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 100 g gröna ärtor (färska eller frysta)
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja (till garnering)

BEREDNING

I en medelstor kastrull, värm olivoljan och 1 msk smör på medelhög värme. Tillsätt schalottenlöken och vitlöken och fräs tills de är blanka,  mjuka och doftande.
Tillsätt tomatpurén och sockret, och fräs i ytterligare en minut.
Häll i rödvinet och låt det koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 5 minuter tills vätskan har reducerats.
Tillsätt köttbuljongen och fortsätt att sjuda i ytterligare 10 minuter, eller tills såsen har tjocknat. 
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den sista matskeden smör och rör om tills smöret har smält och såsen är glansig.
Under tiden, koka de gröna ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.Lägg upp pastan på tallrik, ringla över rödvinssås och lägg på ärtor och garnera med persilja.  
I skördetider, servera med nyupptagna morötter. 
Varsågod!

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Rana Ravioli Brasato
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl köttbuljong eller två msk fond
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 100 g gröna ärtor (färska eller frysta)
  • - Salt och peppar efter smak
  • - Färsk persilja (till garnering)

BEREDNING

I en medelstor kastrull, värm olivoljan och 1 msk smör på medelhög värme. Tillsätt schalottenlöken och vitlöken och fräs tills de är blanka,  mjuka och doftande.
Tillsätt tomatpurén och sockret, och fräs i ytterligare en minut.
Häll i rödvinet och låt det koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 5 minuter tills vätskan har reducerats.
Tillsätt köttbuljongen och fortsätt att sjuda i ytterligare 10 minuter, eller tills såsen har tjocknat. 
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den sista matskeden smör och rör om tills smöret har smält och såsen är glansig.
Under tiden, koka de gröna ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.Lägg upp pastan på tallrik, ringla över rödvinssås och lägg på ärtor och garnera med persilja.  
I skördetider, servera med nyupptagna morötter. 
Varsågod!